Una desena de joves ha participat al camp internacional de treball realitzat a Montcada

El projecte local ha estat una de les novetats que la Direcció General de Joventut ha ofertat aquest estiu a Catalunya

Algunes de les joves que han participat al camp internacional de treball pintant els bancs de l’avinguda de Catalunya amb els colors LGTBI+

Conèixer gent d’altres països, practicar l’anglès i realitzar una acció comunitària. Aquests són els principals al·licients que han portat a prop d’una desena de joves –de 18 a 25 anys– a participar al camp de treball internacional que ha tingut lloc al municipi entre el 30 de juny i el 14 de juliol. El projecte ‘Coopera amb Montcada i Reixac’ és una de les novetats que la Direcció General de Joventut de la Generalitat ha ofertat aquest estiu a Catalunya, on s’han fet una seixantena de camps.

Els joves que han fet l’estada a Montcada, procedents de Catalunya, França, Itàlia, Turquia i la República Txeca, s’han allotjat a l’escola Font Freda. “Els voluntaris han fet treballs a l’hort comunitari de Mas Duran, han realitzat tasques de manteniment a l’escola Font Freda i han pintat mobiliari urbà amb els colors de l’arc de Sant Martí per sensibilitzar la ciutadana sobre la temàtica LGTBIQ+, ha comentat la coordinadora del projecte, Irene Souto, de la Fundació Josep Carol, que ha gestionat l’organització de la iniciativa local amb el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament.

Són com una mena de colònies. Al matí treballes i, a la tarda, tens temps lliure per anar a la piscina i conèixer l’entorn”, ha explicat Aleix Van de Berk, un jove de 18 anys de Lleida a qui li ha sorprès “la quantitat de vies de tren que hi ha a Montcada i que, tot i estar tan a prop de Barcelona, tingui molta natura al voltant”. Per a Emma Domínguez, de 19 anys de Barcelona, l’experiència és molt enriquidora “perquè conec gent nova, aprenc anglès i faig activitats diferents”. Analey Farinati és un jove italià de 21 anys que ha escollit Montcada per fer el camp de treball: “He vingut per descobrir nous llocs i persones de cultures diferents”. Aquesta opinió també la comparteixen Leóne Lappierre i Séphora Obinu, dues noies franceses de 18 anys les quals han destacat sobretot la vessant comunitària. “Ens agrada fer un servei a la població i sentir-nos útils durant les vacances”, han manifestat.

Visita institucional

El nou director general de Joventut, Àlex Sastre, i el regidor d’Infància i Joventut de l’Ajuntament, Gerard Garrido (ERC), han visitat aquest dimarts al matí els joves que han participat al camp de treball del municipi. Els camps de treball són una activitat transformadora, implicada en el seu entorn, que té com a eix truncal la realització d’un servei comunitari que li dona el fil argumental a l’estada”, va explicat Sastre, qui ha mostrat la seva satisfacció perquè enguany s’ha recuperat la xifra d’inscripcions del 2019, malgrat la Covid-19. “El lleure és un dret que, en les circumstàncies actuals, és més necessari que mai”, ha manifestat, tot destacant la col·laboració entre diferents agents per elaborar els protocols de seguretat per minimitzar l’impacte de la pandèmia.

El coronavirus ha condicionat per segon any la realització dels camps de treball. En un principi, a Montcada i Reixac hi havia prevista l’arribada de més d’una vintena de joves d’arreu del món, però la situació sanitària ha disminuït la participació i també ha obligat a modificar el projecte inicial, que consistia en la rehabilitació de pisos a barris vulnerables donant suport a la Regidoria de Serveis Socials. “Vam haver de reformular el plantejament per tal que puguessin venir els joves i estiguessin bé al nostre municipi. Estem molt agraïts a la Direcció General de Joventut per oferir-nos la possibilitat d’acollir un camp de treball internacional”, ha explicat Garrido, qui espera poder repetir l’experiència l’any vinent.

Seccions:

Deixa un comentari