El desenvolupament sostenible articula les activitats del Casal d’Estiu Infantil

Uns 800 infants participen a l’edició d’enguany, que ha experimentat una elevada inscripció

El taller de maquillatge és una de les activitats que més agraden a la canalla
Un infant del Casal d'Estiu a l'escola Mas Rampinyo juga amb joc d'aigua
L'Ajuntament organitza el Casal d'Estiu a diferents escoles públiques del municipi
Amistats i bons moments al Casal d'Estiu
Una nena del Casal de l'escola Mas Rampinyo esmorzar amb la resta de companys del seu grup bombolla
Un infant llueix la divertida samarreta que s'ha fet aquest any al Casal d'Estiu
Unes nenes del Casal d'EStiu juguen al sorral del pati de l'escola Rampinyo

Uns 800 infants participen al Casal d’Estiu que ofereix la Regidoria d’Infància i Joventut, que enguany ha experimentat un augment elevat d’inscripcions respecte l’any passat, amb 450 nens i nenes a la primera quinzena –del 28 de juny al 9 de juliol– i 353, a la segona –del 12 al 23 de juliol. El regidor d’Infància i Joventut, Gerard Garrido (ERC), ha destacat l’important increment de participants i ha agraït a les famílies la seva confiança dipositiada en les activitats organitzades per l’Ajuntament. Hem decidit mantenir els preus de l'any passat, que van registrar una important rebaixa respecte edicions anteriors, per tal que tots els infants puguin gaudir de l'estiu; som conscients que encara hi ha moltes famílies que ho estan passant malament per la crisi social i econòmica que ha comportat la pandèmia”, ha indicat l’edil.

Les activitats es realitzen a les escoles El Viver, Mas Rampinyo, Elvira Cuyàs, Mitja Costa i Reixac –aquest últim centre acollirà també casal, del 26 al 30 de juliol, amb 85 infants inscrits. Amb el lema’ Siguem el canvi que volem veure al món’, el casal s’articula amb un centre d’interès basat en el desenvolupament sostenible com la salut i el benestar, l’educació de qualitat, el consum responsable, la igualtat de gènere, la pau i la justícia. “Al llarg d’aquestes setmanes treballem tots aquests temes de forma lúdica, participativa i adaptada a cada franja d’edat. A més, abordem altres qüestions importants com els hàbits i l’autonomia personal”, explica la coordinadora dels Casals d’Estiu al municipi, Aïda Magran, de la Fundació Pere Tarrés. Cada dia hi ha jocs d’aigua i, un cop a la setmana, una visita a la piscina de la Zona Centre. Cada setmana es fa una excursió fora del municipi i també hi hau sortides dins Montcada i Reixac. “L’objectiu és que la canalla gaudeixi d’un estiu diferent i, alhora, les famílies puguin conciliar la vida laboral i familiar”, ha destacat Magran.

Per segon any consecutiu, els Casals d’Estiu han estat marcats per la pandèmia, amb estrictes mesures d’higiene i seguretat per minimitzar el risc de contagi de la Covid-19. Al llarg d’aquestes setmanes hi ha hagut diversos casos positius que han obligat a confinar alguns grups bombolla. “La cinquena onada també ens ha afectat, tot i que l’impacte no ha estat molt elevat perquè hem reaccionat ràpidament en cada cas”, ha manifestat la coordinadora, qui ha destacat la implicació de la canalla: “Els infants ja tenen el rodatge de l’escola i estan molt acostumats a les entrades i sortides esglaonades, a respectar els grups bombolla i portar mascareta”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari