Xavier Joaquin, un apassionat del tren i del modelisme

El montcadenc dissenya mòduls desmontables per fer circular trens a una escala més gran de l’habitual, iniciativa que presentarà durant la festa major de Terra Nostra

Xavier Joaquin, amb la gran maqueta sobre el tren a Montcada que ha creat a casa seva

El montcadenc Xavi Joaquin, nascut a Mas Rampinyo i actualment veí de Terra Nostra, presentarà a la Festa Major d’aquest barri –els dies 4 i 5 de setembre– els mòduls desmontables que ha dissenyat per fer circular trens a escala 1:32, més gran de la mida estàndard, 1:87. Ho farà en el marc de la Mostra de Modelisme Ferroviari que tindrà lloc al Casino de Terra Nostra, organitzada pels Amics del Ferrocarril de Montcada. “L’escala 1:32 és molt popular a països com Alemanya, però aquí pràcticament no es veu perquè requereix molt d’espai; per això he dissenyat uns mòduls que són fàcils de muntar i que permeten la gent que té trens d’aquesta mida, la possibilitat de fer-los córrer i que no els hagi de tenir sempre a una vitrina”, explica Joaquin.

La intenció del montcadenc és que la seva idea pugui arribar a l’any vinent a l’Expo-fira de Lleida, dedicada al món del col·leccionisme. He convidat força aficionats a la Mostra de Terra Nostra per presentar-los la iniciativa”, ha dit Joaquin.

Autodidacta

Amb 53 anys d’edat, Xavier Joaquin és un autèntic apassionat del modelisme ferroviari. A casa seva té una maqueta de 26m2 que va començar a dissenyar l’any 2004 i on pot fer circular alhora una desena de trens a escala 1:87. Malgrat no tenir coneixements específics sobre modelisme, ell mateix ha fet la maqueta de forma manual i autodidacta i amb material reciclats. A més, també ha reproduït edificis emblemàtics del municipi com l’estació de França, la Casa de les Aigües o l’església de Reixac. El tren m’apassiona i també la meva ciutat; m’agradaria poder reproduir algun dia el carrer Colon amb les torres modernistes que hi havia des de l’estació fins a l’actual Ajuntament”, explica. Un altre dels seus desitjos és que la ciutadania conegui la història vinculada al tren a la localitat: “Hi ha moltes coses que es desconeixen i que ajudarien a entendre perquè tenim tantes vies al poble”.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari