La batalla contra l’oblit. Testimonis de la Guerra Civil a Montcada i Reixac

El reportatge recull l’experiència de diverses famílies de la ciutat durant i després del conflicte bèl·lic. La primera part de la gravació se centra en els afusellaments que van tenir lloc al cementiri municipal els primers mesos de la contesa, convertint-se en el lloc de Catalunya on es van assassinar més persones –al voltant de […]

El reportatge recull l’experiència de diverses famílies de la ciutat durant i després del conflicte bèl·lic. La primera part de la gravació se centra en els afusellaments que van tenir lloc al cementiri municipal els primers mesos de la contesa, convertint-se en el lloc de Catalunya on es van assassinar més persones –al voltant de 1.200– a la reraguarda republicana.  

La segona part del documental gira entorn les conseqüències del conflicte bèl·lic, amb l’inici de 40 anys de dictadura militar. La gravació inclou el testimoni d’algunes famílies que van haver de patir les dures condiciones de les presons del règim de Franco o van perdre un familiar en els afusellaments que el franquisme va dur a terme al Camp de la Bota, a Barcelona, i l’enterrament dels cossos al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari