Campanya per posar el focus en la reducció de les deixalles

Els objectius són conscienciar la població sobre la greu situació del planeta i promoure un consum i uns hàbits sostenibles

Amb motiu de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus la Regidoria de Transició Ecològica i Montcada Comunicació han elaborat cinc vídeos informatius, que es viralitzaran a través de les xarxes socials, sobre l’impacte que tenen les deixalles en l’ecosistema. "L’objectiu de la iniciativa és conscienciar la població respecte la greu situació en què es troba el planeta, fruit d’un consum exacerbat dels recursos naturals i de la ingent generació de residus i convidar la ciutadania a potenciar hàbits sostenibles", ha explicat el regidor de Transició Ecològica, Oriol Serratusell (ECP).

Cadascun del vídeos pretén posar el focus en com contribuir de forma individual a reduir el volum de deixalles, tenint en compte que cada  persona en genera una mitjana de 500 Kg l’any. "Atenent a aquesta dada, es recomana evitar les compres compulsives i fer un consum conscient, apostant pel comerç de proximitat, amb bosses reutilitzables, i evitant desplaçaments en vehicle", ha assenyalat el regidor de Serveis Municipals, Juan Carlos de la Torre (ECP), responsable de la recollida de residus.


Cada  persona en genera una mitjana de 500 Kg de residus l’any


La campanya promou el reciclatge, la reutilització i la correcta separació de deixalles a domicili i dedica un apartat a promoure el compost dels residus orgànics. En el marc de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus també es fa un concurs en què es convida la població a fotografiar-se davant del cartell de la setmana Europea i a publicar la imatge a Instagram –amb entrades als Cinemes Montcada com a regal– i un escape room diumenge al matí a la Jugateca Ambiental del parc de la Llacuna.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari