Els horts comunitaris, una eina per promoure la cohesió social i l’agricultura ecològica

El projecte el lidera la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió

Els horts municipals que es van posar en marxa el 2015 a Mas Duran, al Parc de la Llacuna, i que inicialment es van adjudicar per sorteig s’han transformat en un espai de participació i aprenentatge, que combina l’activitat d’horticultura amb la formació, la inclusió i l’acció comunitària. Aquest projecte el lidera la Regidoria de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió i pretén que els horts esdevinguin un espai col·lectiu obert a la ciutadania on es potenciïn la inclusió i el teixit associatiu i on es desenvolupi un model de gestió ecològica i ambientalment sostenible.
“Hem reconvertit el concepte d’horts municipals per transformar aquests espais agrícoles en motors de canvi social”, ha explicat la regidora de Serveis Socials i Polítiques d’Inclusió, Mar Sempere (ECP), tot recordant que aquesta acció està recollida al Pla Local d’Inclusió Social (PLIS).


Les parcel·les es treballen de forma col·laborativa i els productes que es recullen es reparteixen entre els participants


“Els horts estan oberts als montcadencs que tinguin interès per l’agricultura ecològica i que vulguin participar en un projecte comunitari, això vol dir que les parcel·les es treballen de forma col·laborativa i els productes que es recullen es reparteixen entre els participants”, explica la tècnica d’Inclusió Marta Sau, tot afegint que un dels principals objectius és crear xarxa i vincles i aconseguir el benestar de les persones.
La gestió de l’espai la dinamitza la cooperativa Tarpuna, experta en el disseny i la dinamització d’horts socials. “Tenim cura de l’espai, dibuixem els bancals, sembrem, plantem, fem compost i també tallers de formació”, explica el membre de la cooperativa Juan Muñoz, encarregat d’assessorar els participants.
L’espai és obert al públic dimarts i dijous al matí i dimecres, a la tarda. Els interessats a conèixer el projecte s’hi poden adreçar personalment o demanar informació a [email protected] o al telèfon 935 647 183. Ara per ara, hi participen majoritàriament veïns a títol individual, d’altres derivats de serveis d’atenció a les persones i estudiants.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari