Uns 300 alumnes participen a una jornada esportiva promoguda pel professorat d’educació física

L’activitat s’ha fet aquest divendres a les pistes d’atletisme. La iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament i el CRP en el marc del Pla Educatiu d’Entorn

El llançament de jabalina ha estat una de les activitats que han fet els participants a la jornada esportiva
Un infant fa un salt de llargada a la jornada esportiva adreçada a alumnes de sisè

Les pistes d’atletisme de la Ferreria han acollit aquest divendres al matí una jornada esportiva adreçada a l’alumnat de 6è de totes les escoles del municipi. L’activitat, que ha aplegat més de 300 infants d’11 i 12 anys, és una iniciativa del professorat d’educació física dels centres educatius, que ha decidit unir esforços i crear un grup de treball per realitzar projectes conjuntament amb l’objectiu de promoure l’educació física i els hàbits saludables. La idea va néixer abans de la pandèmia però, a causa de les mesures anticovid, fins ara no ha estat possible dur a terme la primera acció, que ha comptat amb el suport del Centre de Recursos Pedagògics (CPR) del Departament d’Educació i de les regidories d’Esports i Educació en el marc del Pla Educatiu d’Entorn. El consistori i el CPR han facilitat als participants gorres per protegir-se del sol, aigua i barretes energètiques, a més de proporcionar tot el tema logístic amb la instal·lació de carpes i el material necessari per realitzar l’activitat.

La trobada posa el punt final a la feina que hem realitzat durant el curs amb els alumnes a cada escola. L’objectiu és fomentar la interacció social a través de l’esport i enfortir la pràctica esportiva en l’edat escolar”, ha destacat la coordinadora del grup de mestres d’educació física, Cristina Perramon, de l’IE Mas Rampinyo.

La jornada ha consistit en diverses proves d’atletisme com curses de velocitat, d’obstacles, llançament de jabalina, de pilota i salts de llargada i d’alçada, entre d’altres. “Hem vingut a fer esport i passar-ho bé”, ha comentat Noa Lara, del Mitja Costa, qui també ha posat en valor el fet de “conèixer altres infants que potser seran els meus companys el curs vinent a primer d’ESO.

L’activitat també ha tingut una finalitat solidària, ja que cada escola ha gestionat una recollida d’aliments i materials d’higiene que es lliuraran a Càritas Montcada i Creu Roja, dues entitats que treballen amb persones vulnerables. “Estem molt contents perquè d’una banda fem atletisme i, d’altra, ajudem a les famílies que més ho necessiten”, ha indicat Cristian Sánchez, de La Salle.

Seccions:
Etiquetes:

Els comentaris estan tancats.