Laia Mullor debuta com a escriptora de novel·la juvenil

‘A tiempo de encontrarnos’ s’adreça a joves a partir de 16 anys i barreja acció, drama, suspens, romanticisme i fantasia

Laia Mullor, amb un exemplar de la seva primera novel·la 'A tiempo de encontrarnos'
Laura Grau

L'escriptora i il·lustradora Laia Mullor, de 30 anys, aparca temporalment els contes infantils i el dibuix, per iniciar una nova etapa com a autora de novel·la juvenil amb la publicació de 'A tiempo de encontrarnos' (Círculo Rojo, 2021), una història que transcorre al Japó, país pel que sent una gran fascinació, i en què el lector trobarà elements d'acció, drama, suspens, romanticisme, erotisme i fantasia. "He apostat per barrejar gèneres amb l'objectiu de connectar amb el públic a partir de 16 anys, a qui crec que les meves històries poden enganxar", ha explicat Mullor, que va començar a escriure la novel·la fa un any i la va enllestir durant els mesos de confinament per la pandèmia.  

L'obra narra la història d'una jove que perd la seva mare en un accident de trànsit i, a conseqüencia del trauma, es queda en cadira de rodes. A proposta d'una amiga, viatja a Tòkio per conèixer els seus orígens, ja que la seva mare era japonesa. Allà es veurà involucrada en un trio amorós i una intriga empresarial. "He treballat molt els personatges i també he fet una tasca de documentació per descriure la ciutat i el funcionament de la societat nipona", ha explicat Mullor, que està aprenent japonès i té previst viatjar properament al Japó, país que encara no coneix personalment.  

L'autora treballa en una consultoria de recursos humans a Barcelona, una feina que no li deixa massa temps per dedicar-se a escriure, activitat que ha de fer de matinada, robant-li hores al son. Es defineix com una "escriptora brúixola", perquè mai planifica el que escriu, sinó que parteix d'una idea que desenvolupa sobre la marxa, a diferència dels "escriptors mapa", que segueixen un pla definit de principi a fi. Mullor ja prepara la segona part del llibre, on retrobarem alguns personatges i en coneixerem de nous.

L'autora està immersa en la promoció de la primera part, que es distribuirà en llibreries i que també es pot adquirir fent una comanda al seu perfil d'Instagram. Per tal d'arribar al públic més jove, la novel·la té un codi QR que enllaça amb l'adreça d'IG @atiempodencontrarnos_novela, on els lectors podran trobar un booktrailer i un bookfilm, amb informació extra d'alguns personatges que no apareix en el llibre.

Els seus primers llibres de literatura infantil, inspirats en llegendes japonenes i il·lustrats per ella mateixa, són 'El gato gris. Un camino de luces flotantes' 'Iro no michi. La leyenda del Monte Haku',  també editats per Círculo Rojo el 2019.

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari