Més de mil firmes per reclamar més places de 1r d’ESO a l’INS La Ferreria

L’acció la promouen famílies de l’escola Mitja Costa, amb el suport de l’AV Terra Nostra i l’AFA de l’escola Elvira Cuyàs

L'INS La Ferreria acull cursos d'ESO, Batxillerat i Cicles Formatius
Laura Grau

Famílies de sisè curs de l’escola Mitja Costa ja han recollit més d’un miler de firmes (1.159) per reclamar a la Generalitat que no redueixi les places de primer d'ESO el curs vinent a l'INS La Ferreria per tal de donar resposta a totes les sol·licituds que ha rebut aquest centre durant la preinscripció, 76 per a un total de 48 places. La recollida de signatures compta amb el suport de l’AV de Terra Nostra i l’AFA de l’escola Elvira Cuyàs.

Inicialment, els pares i mares dels alumnes de sisè de l'escola de Terra Nostra es van mobilitzar en creure, erròniament, que el gruix de la classe de sisè no entrava a l'institut La Ferreria, centre al que està adscrita l'escola Mitja Costa. Tot i que ja tenen la confirmació que la majoria d'alumnes hi accediran –perquè sumen la màxima puntuació per provenir d'un centre adscrit i viure a la zona de proximitat–, les famílies mobilitzades han decidit mantenir la reivindicació perquè s'oposen a l'eliminació de la tercera línia de primer d'ESO que l'INS La Ferreria oferia el curs passat.

El col·lectiu demanarà el suport de l'escola Mitja Costa i de l'Ajuntament en la seva reivindicació. Per la seva banda, l'institut també ha demanat al Departament de Serveis Territorials una ampliació de places de primer d'ESO davant del gran volum de sol·licituds rebudes. 

Seccions:
Etiquetes:

Deixa un comentari